Posted by on aug 1, 2011 in CSR nyt | 0 comments

En flaske fyldt med vand kan bryde sol lys – det er du klar over, hvis du har fulgt med i fysik timerne, men har du nogensinde forestillet sig, at en flaske vand kan erstatte en lampe til stor glæde for fattige i tredjeverdenslandene?

En brasiliansk opfiner, Alfredo Moser, fik en super god idé og installerede plasticflaske lampen på sit tag. Det viste sig at give samme effekt som en 60W pære.

Du kan se her hvordan lampen virker kun ved hjælp af en plastic flaske, sol og klor – genialt.

Lys uden strøm til fattige i tredjeverdenslande

Miguel Marchand fra Chile og Ecoideasnet blev inspireret heraf til at gøre en forskel for de mange mennesker der ikke har råd til at købe elektricitet eller har adgang til strøm. Marchand kom derfor til at tænke på en indianerlandsby i Chile, hvor han havde opholdt sig et år for at lave en dokumentarfilm.

Miguel huskede, at huset hos den indfødte indianer familie han boede hos ikke havde vinduer, og da landsbyen ikke havde adgang til elektricitet, var der mørkt i husene selv i løbet af dagen.

Han besluttede at vende tilbage til landsbyen, med et dusin tomme flasker.

Den landlige samfund er i Andesbjergene i Chile, og du kan følge mere om hans tur her:

 

http://www.facebook.com/album.php?aid=282630&id=153887611624

Du kan også se en anden cool film med idéen her: http://www.youtube.com/watch?v=a9fpolCvM-8&feature=player_embedded

Statistikkerne skulle ifølge Ecoideasnet vise, at omkring 1,6 milliarder mennesker – en fjerdedel af verdens befolkning – lever uden adgang til elektricitet. Derfor synes jeg, at idéen er virkelig genial – lys til fattige i tredjeverdenslande alene ved hjælp af solen, klor og en plasticflaske – så har man en lampe uden strøm – det er da innovation, der vil noget …

Popularity: 15% [?]